Värdfamilj!!!

inte nått inlägg på länge, jag vet, men ni vet också varför

Jag har fått reda på min värdfamilj!

Jag ska bo hos Mrs Shelley Osborne. Hon har två barn en tjej som är född 96 och en kille som är född 99. Dem bor i Grouville som är ca 3-5km in till St Helier.

Just nu känner jag mig glad men samtidigt väldigt nervös. Jag antar att det är för att det gör resan mycket mer verklig.
Det har inte riktigt sjunkit in att jag ska verkligen bo hemma hos en kvinna och hennes barn, på en ö där dem inte snackar svenska, att jag MÅSTE prata ett annat språk för att dem jag BOR med ska förstå mig. Nej det är så långt utanför min comfortzone att det tar ett tag att vänja sig vid tanken.^^

Mitt i allt detta så ställer jag mig också frågorna: Hur ska kontakta dem? Eller kontaktar jag dem?
Vissa har ju fått ett brev av sina värdfamiljer men vissa har inte.
Det stog ingen mail så maila henne kan jag inte. Men jag tror jag väntar och bestämmer mig senare, jag menar det är ju faktiskt flera veckor kvar tills jag ska åka och dessutom hade det varit kul att ta reda på någon mer som ska bo hos henne innan jag tar kontakt, men det är självklart ingen nödvändighet. :)

Kraaaamm

Avresemöte

Avresemötet avklarat!
De säger att det inte är absolut nödvändigt att gå på ett för man får ändå hem all info men jag tycker absolut att det var värt och gå. Hon som höll i mötet hade jobbat hos STS i mååånga år och det märktes för hon visste vad hon snacka om, det hon berätta var inte bara något hon hade lärt sig utantill. Hon berättade också utifrån vad hon själv hade upplevt.
Även fast jag inte hade behövt att gå på det här mötet så fick jag ändå en bättre bild av hur allt går till och hur det är.

Hon berättade en del roliga saker som t.ex. om vissa olikheter. En sak var att STS hade gått ut med ett brev till värdfamiljerna som berättare typ "Så här är svenska barn". Det tyckte jag var rätt roligt faktiskt för hon berätta om en sak dem hade försökt berskriva i brevet; Att svenska barn äter mycket grönsaker, frukt, grovt bröd osv  och att vi sedan kan sitta och proppa i oss chips och godis på kvällarna är annars lite svårt för dem att förstå and I don't blame them^^

En annan sak hon sa var att vissa familjer har det lite annornlunda när man ska gå på toaletten. Tänk dig att du precis har vaknat efter första natten hos värdfamiljen och du bara måste gå på toaletten. Du skyndar dig dit, går in och stänger dörren och försöker tända lampan. Men så går det inte och du tänker "men vad f*n, varför funkar inte lyset nu då!?" du blir klart irriterad men sen kommer du på att "just det! man måste ju gå ut och dra i repet för att sätta igång varmvatten och el!"

Helt klart värt att ta sig dit! ;)

Resan

Jag var inne på min my page idag och såg att flygtiderna var klara.
Vi ska samlas kl 7 på morgonen på kastrup i Köpenhamn. Vi är 5 st elever som åker därifrån så Köpenhamnsgruppen är liten jämfört med dem andra (11 och 16 elever). Det spelar väl inte så stor roll tror jag, att vi blir en liten grupp. Jag menar att vi lär ju bara känna 4 personer av 31 under resan ner men å andra sidan så är det ju mysigt med en liten grupp.
Från Köpenhamn flyger vi sedan ner till Frankfurt där vi mellanlandar innan vi ska vidare till PARIS!

Väl framme i Paris ca kl 13.15 så ska vi, under tre dagar (två nätter), gå på Disneyland Paris® (!), sightseeing och shoppa loss! :D

På tredje dagen(kvällen, typ kl22-23) tar bussen oss till St Malo (tar ca 5h) och sedan tar färjan oss till Jersey (ca 1,5h) så är vi där vid 7-8 på morgonen.

Så spenderar vi resten av våra tre (troligen) helt fantastiska veckor på Jersey!:D

Hemvägen ser nästan likadan ut, bara ovänt. Färja från Jersey till St Malo, buss från St Malo till Paris, flyger från Paris till Frankfurt, från Frankfurt till Köpenhamn.

Så om ingenting ändras så kommer min resa se ut såhär i stora drag.

Kramar!

"Vi som ska till Jersey 17/7 Classic med STS"- facebooksida

Jag har skapat en grupp på facebook som är för dem som ska med mig den 17/7.  Den heter "Vi som ska till Jersey 17/7 Classic med STS". Där har nu samlats 20 elever av dem 32 elever som ska med. Allt vi saknar nu är alltså 12 personer. Dessa 12 efterlyser jag nu! Det hade varit riktigt kul om alla hade kunnat samlats på fb-sidan. Jag vet att det är mycket begärt men man kan alltid försöka.
Ledarna hade också varit kul om vi fått med på den sidan. Än så länge vet jag inte vem det är vi ska ha som ledare men om någon vet så tipsa gärna.


På denna fb-sida så har jag nu märkt att folk börjar få kontakt med varandra. Vissa har fått reda på vilken värdfamilj dem ska bo i och frågar om det är någon annan som också ska bo där, och vissa har t.o.m fått brev från sin värdfamilj. När dessa saker händer så börjar folk ta kontakt med varann vilket jag tycker är väldigt kul. Det visar bara att mitt intiativ till att starta den sidan har gett något, precis som jag hoppas att denna bloggen ska göra någon nytta. :)
Jag har ännu inte fått reda på hos vem jag ska ska bo hos men jag hoppas det kommer snart. ;)

Jag vill också påminna om att jag bara skiver om sånt som rör min språkresa i denna bloggen, så om ni inte tycker att det händer så mycket här så är det helt enkelt för att jag inte har något att skriva om. Ni får jättegärna skriva i komentarerna om det är något ni vill att jag ska skriva om för då gör jag det. Men annars skriver jag så fort det finns något värt att skriva! Så fortsätt bara att kolla in lite då och då för jag lovar att någon gång kommer ett nytt inlägg! Samma sak gäller om ni vill att jag ska skriva någonstans att jag gjort ett nytt inlägg. Bara kommentera så skriver jag!:D

69 dagar till avresa!
Bye!!


My page

Idag fick jag mina inloggningsuppgifter till My page! Det har ännu inte kommit upp vilken värdfamlij jag ska bo hos, ledare eller mina flygtider men det kommer ju så småningom.

Jag brukar inte bli nervös inför saker. Bara inför vissa telefonsamtal......Hoppas världfamiljen har mailadress!
Nej det går säkert shitbra! Ingenting och oroa sig för, dem är säkert lika nervösa som jag. Jag får försöka tänka så helt enkelt:)

Jag skulle vilja passa på och tipsa om en ledare som ska till Jersey (dock tidigare än mig)s blogg. 
http://jerseyinjune.blogg.se
Bra tips för alla som ska till Jersey, och kul att läsa.


Tjingeling!

RSS 2.0