Vågsuring

På Jersey har man möjligheten att få lära sig att vågsurfa. Jag har inte skrivit om det tidigare då jag själv inte har gjort det. Nu är det många som har undrat om just surfingen så därför tänkte jag göra att litet inlägg om just det.

Jag har för mig att dem vågsurfade 3h/dagen i 5 dagar. Surfarna hade det lite stressigt den veckan. Det var snabbt iväg efter skolan och efter de hade vågsurfat så skulle de hem, duscha och äta innan alla skulle samlas i stan igen för kvällsaktiviteten. Medans dem vågsurfade så gjorde vi andra lite andra saker, som t.ex shoppa, stranden eller någon annan aktivitet som ledarna planerat. En dag drog vi till ett ställe som heter "living legend" och spela äventyrsgolf och fika. En annan dag hade vi ett Photo quiz där vi fick lite olika bilder på st helier och sen skulle vi leta upp dem och ta ett kort med föremålet + oss. Men ingen aktivitet som t.ex vandring längs klipporna, treasure hunt eller någon av explorer pass-aktiviteterna eftersom alla som vill ska kunna vara med på dem. Alla hade väldigt kul, dem sa att det var det bästa med hela resan. Jag ångrar mig faktiskt att jag inte gjorde det. (och läraren skulle tydligen vara en riktig läckerbit...)
UPPDATERING:
Agnes skrev en väldigt bra kommentar:
"Jag surfade på Jersey i somras. Våra surfinglektioner var på morgonen så vi missade lite skola (vi tog igen timmarna på conversatio club). Det påverkade alltså inget annat.

Man har 4 st lektioner och 3 h/lektion. Lektionerna är de fyra första dagarna som man går i skolan.

Man börjar med att ha en säkerhetsgenomgång. Vågorna på Jersey är ganska starka så det är viktigt att man tänker sig för. Sen tränar man på att ligga och resa sig upp å brädan medan den ligger på land och sen är det bara att tuta och köra.

Instruktörer finns både i vattnet och på stranden men man klarar sig mycket själv. Vill man ha hjälp så ber man om det men annars får man testa sig fram själv. Vi fick surfa i regn 3/4 lektioner men man blir ju blöt hursomhelst så det gjorde inte så mycket även om den soliga dagen var roligast.

Jag tycker att surfingkursen var hur kul som helst. Instruktörerna är jättetrevliga och inte speciellt svåra att förstå. Dom förklarar allt noga så även om man är självständig i vattnet känner man sig inte helt borta. Tycker absolut att det är värt de extrapengarna man betalar.

För er som är intresserade har jag lagt in bilder från surfingen på min blogg i kategorin "Språkresa - Jersey" "
Här är länken till hennes blogg!

Tip Tuesday 1

Jag har tänkt starta en liten kategori som jag kallar "Tip Tuesday", fiffigt va?hehe. Dessa kommer innehålla ett tips inför, under eller efter en språkresa och kommer komma  varje tisdag som ni nog redan listat ut. Så vad tycker ni? låter det bra?Dåligt?
I vilket fall som helst så kommer här det första:
Papperna jag fick hem i April

RSS 2.0