Torsdag v 3

Skola som vanligt sen kommer jag faktiskt inte ihÅg vad vi gjorde xD

Torsdag v 3

Skola som vanligt sen

Bowling

Lessons som vanligt vid 8:45-ca1, ut pÅ stan en stund och sen var det photo quiz vid 13.30-15. Vi fick ett papper med olika bilder pÅ. Bilderna fÖrestÄllde stÄllen som fanns i St Helier, t.ex  en av hamnarna. VÅr uppgift var dÅ att hitta dessa stÄllena och sen ta en bild pÅ det sjÄlva fÖr att vi skulle bevisa att vi vatt dÄr. Det var inte det roligaste, lite fÖr likt treasurehunten.
Efter middagen hos vÄrdfamiljen sÅ stack alla med explorerpass till bowlingen som ligger precis vid flygplatsen. SÅ roligt det var, det mÅste jag gÖra mer hemma!  Det hÄr med "Stina" var shitkul. Vi var tvungna att vara fem i varje lag men vi hade inte det sÅ dÄrfÖr hitta vi pÅ "Stina" ocksÅ blev allt frid och frÖjd xD

Disco och Shopping!

IgÅr (tisdag) bÖrjade dagen somvanligt med skola 8.45 till typ 11. Sen fick vi som inte surfa massor med tid fÖr shopping och vem tar inte det tillfÄllet i akt om inte jag? Jag tror jag handla fÖr ca £80 xD Det var faktiskt inga klÄder (det blir det pÅ lÖrdag...) utan det var t.ex. fyra bÖcker (Hunger games och en till), superfin plÅnbok som jag Älskar,lite grejer till nÄr skolan bÖrjar. Kul att bara shoppa loss! Dem har ju helt andra butiker hÄr och en av dem populÄraste Är Jeffs dÄr dem sÄljer converse fÖr £35...
Discot pÅ kvÄllen var till en bÖrjan rena fiaskot men om man fÖrsÖkte ha  kul sÅ kom man tillslut in i det och det blev faktiskt rÄtt roligt. DJn sÖg liksom stÖrsta delen av lÅtarna men det var iallafall inne pÅ en riktig nattklubb (utan alkohol och massa annat folk fÖrstÅss). Att det skulle vara pÅ en tisdag var ju lite otippat men det var okej det med:)

Måndag v 2

Lessons stog fÖrst pÅ schemat och som vanligt var Philips lektion roligare Än Holly's. Holly' Är sÅ svÅra. PÅ philips lektion skrev vi klart den lilla uppsatsen (pÅ ca 200ord) "a letter to our future grandchildren".
Vi som inte surfa tog sedan bussen ut till living ledgend och spela adventure golf (Philip vann Simon kom tvÅa och jag kom sist...). Men det var skojigt.
PÅ kvÄllen hade vi "sports day". Det var inte sÅ kul som jag trodde.  Men jag och nÅgra till lekte limbo och ha ho hi vilket var betydligt roligare!

Sköna söndag

Eftersom vi inte hade nÅgra lektion sÅ drog vi till stranden vid St Bernade Bay nÅgra timmar. Bussarna var sena nÄr vi skulle hem , superstÖrigt, speciellt eftersom vi var tvungna att hinna hem till bion som vi skulle se. Men vi hann med god marginal.
Vi tittade pÅ senaste Harry Potter som jag redan sÄtt ,men det gjorde inget fÖr jag gillar filmen och nu sÅg vi den i 3D. Bion var sjukt billig och popcornen var sjukt dyra sÅ om det blir nÅgon mer bio sÅ blir det nog utan popcorn, haha.
PÅ kvÄllen skulle vi egentiligen in till stan igen men jag stanna hemma, sprang en runda duscha och titta pÅ film. SÅ det varen nice dag:)

Jersey pottery

PÅ morgonen var vi pÅ LS extra tidigt fÖr att Överraska Philip med fÖdelsedagssÅng, jag vet inte om det fanns nÅgon som hitta hyfsade toner men kul var det och uppskattat! Det fÖrsta vi gjorde efter det var att Åka till Jersey zoo. Chris (min vÄrdpappa) hade sagt att det var jÄttetrÅkigt dÄr men jag gillade det. Sen Åkte vi till Jersey Pottery. Det var dyr att mÅla nÅnting och man fick inte dreja figuren sjÄlv sÅ det hoppa jag Över. IstÄllet hÄnder massa annat. Amira mÅr dÅligt fÖr hon tror hon svalt nÅgon insekt. Det brÄnner i halsen pÅ henne. Efter ett tag mÅr hon jÄttedÅligt, hon skakar, fryser och blir yr sÅ Philip blir tvungen att ringa ambulansen. NÄr ambulansen vÄl Är dÄr sÅ mÅr Nils inte heller bra sen gÅrdagen, han har ont i huvudet och Är vÄldigt trÖtt sÅ han fick ocksÅ fÖlja med till sjukhuset. Och hur kul blir saker dÅ, man visste ju inte hur det var med dem.  Men till slut tog Holly med oss till stranden dÄr vi var ett tag. Vi kÄka tÅrtan vi hade kÖpt till Philip men eftersom han var pÅ sjukhuset med Nils och Amira sÅ fick han inte smaka. Vi skicka iallafall en bild pÅ den till honom,haha.
PÅ kvÄllen stog dem "meet leader" pÅ schemat. DÅ gick vi till en park och Åt glass ( det var ju Philips fÖdelsedag) och titta pÅ bilderna frÅn dagen innan. Det fanns en lekplats dÄr ocksÅ som var vÄldans kul! En del av oss gunga pÅ bebisgungerna sÅ det kom fram en gamal dam som bara " you can't use those swings, threy're for the little kids and I don't care if what you think of me, you can think I'm a bitch or what ever, I don't care ,, just stay away from the swings!" sen jagade hon bort nÅgra andra local killar, shitcool tant assÅ!"

Friday

9.30 trÄffades vi pÅ LS fÖr att Åka till Jersey War Tunnels men vi hann bara vara dÄr i fyrtio min eftersom vi var tvunga att hinna tillbaka till nÄr vi skulle ta klassfoto, vÄldigt dÅligt planerat.
Efter fotograferingen hade vi vÅr fÖrsta riktiga lektion. Vi blev uppdelade i tvÅ grupper. Jag fick bÖrja hos Holly som hÅller i uttal och vi gick igenom olkia ljud i den britiska engelskan. Ganska trÅkigt men lektionen gick ÄndÅ snabbt. efter en liten rast sÅ gick jag till Philips lektion dÄr vi lÄste en text, diskuterade och sen bÖrja skriva ett brev till "our future grandchildren".
Efter middagen sÅ hade vi Crazy games som man snarare borde kalla funny games fÖr dem roliga men inte hysteriska.
Det var ocksÅ i fredags som nils blev misshandlad. Hans buss skulle gÅ om en kvart nÄr jag och Sofia tog bussen hem. jag kommer inte ihÅg om dÄr var nÅgon som var hos honom efter det. Han hade tydligen blivit sparkad pÅ och jagad och sen hade polisen och Philip kommit dit och tagithand om det. Synd att sÅnt ska behÖva hÄnda:/.

Placement test

Frukosten bestod av fingor (sockrade) och mjÖlk, rostat brÖd och Äppel juice. Inte den bÄsta fukosten direkt, speciellt inte nÄr man Är van vi all bran, naturell fil och blÅbÄr eller nyttigare brÖd med skinka och kanske nÅgon grÖnsak pÅ... Men det funkar :)
Tog ettan till LS (Liberation sqaure) och gick sedan upp till skolan dÄr vi mÖttes av en polis som berÄttade om lagar, regler och om hur vi ska hÅlla oss och vÅra saker sÄkra. Efter fick vi gÖra vÅrt placement test som sen hjÄlper ledarna att dela upp oss i klasser.  Det var bara fylla i a, b eller c. Vi skulle gÅtt lÄngs med klipporna men eftersom bussen var full sÅ fick vi shoppa 2h ist vilket var nice. Jag handla en del pÅ body shop fÖr det var verkligen mkt billigare dÄr Än vad det Är hemma.
Efter vi varit hemma och Ätit typ pastastuving med friterad kyckling sÅ drog vi in till stan igen fÖr treasure hunt. Vi blev indelade i lag om fem personer och det blev jag, kim, emma, dennis och sara. Vi delade listan  sÅ tog jag dennis och emma den svÅra delen (eftersom vi var flest) och dÅ tog kim och sara den lÄtta delen. det  var saker som t.ex. how many steps are there up  to school? eller take a photo with a man with a beard. SÅ dem var riktigt roliga och mÅnga gick ut pÅ att man skulle frÅga lokalbefolkningen. Vi vann inte men det var lots of good fun!

Träffa värdfamiljen

Jag Är lite efter men jag vill gÄrna berÄtta om varje dag sÅ nu berÄttar jag om i onsdags...
Jag hade iprincip inte sovit en blund pÅ hela natten pÅ bussen och fÄrjan. Vid 8-9 pÅ morgonen sÅ  var vi framme pÅ fÄrjeterminalen pÅ Jersey dÄr vÄrdfamiljerna vÄntade. Bland dem stog Shelley med en lapp med mitt och Sofias namn. Det mÄrktes direkt att hon hade haft sprÅkreseelever tidigare fÖr hon sa typ hej och frÅga sÅ att det verkligen var jag och Sofia och sen fÖljde hon oss ut till bilen och skjutsa oss hem som om det var en vardagssyssla. VÄl hemma visar hon oss till vÅrt rum och frÅgar om vi vill ha lite saft (vilket vi ville) och sen lÄmna hon oss ifred pÅ rummet ett tag. DÅ hitta vi en lapp med regler. Det var typ att plocka undan disken efter mÅltiderna, hÅlla rent pÅ rummet, vi mÅste frÅga nÄr vi vill anvÄnda datorn och vi ska lÄgga matlÅdorna i kÖket nÄr vi kommer hem sÅ dem Är inte sÅ hemska som dem lÄt i bÖrjarn. Jag var helt slut sÅ jag tyckte verkligen allt var skit.
Vi blev sen skjutsade in till St Helier och Liberation station igen dÄr vi mÖtte upp med resten av gÄnget och hade fÖlje upp till fort regent dÄr vi har vÅr skola. Den ligger sÅ hÖgt upp sÅ man kan se Över nÄstan hela St Helier. DÄr fick vi vÅra STSvÄskor och fick trÄffa Holly som Är vÅr local leader and teacher. Trevlig och bra verkar hon. Efter lite info sÅ blev vi upphÄmtade av vÅra vÄrdfamiljer vid tre. Hemma sÅ fick vi mat, jag kunde duscha och packa upp och sen somna vi vid nio vilket var sÅÅÅ skÖnt!
Kramar frÅn Jersey.

Paris dag 3!

Vi som hade akt fran Kopenhamn och Goteborg borjade dagen med att aka och titta pa den superfina kyrkan Sacre Ceur. Nedanfor fanns det fina sovenir butker dar jag kopte mig en fin basker och en nyckelring dar det star PARIS. Vi tog sedan metron till den andra gruppen som hade varit pa den sightseeingturen som vi var pa, pa dag 1, och akte pa Seine men eftersom det sporegna sa var det bara som att kasta pengarna i sjon iprincip. 
Metron tog oss sedan till Champs elysses *staving* dar vi titta pa Triumfbagen och och ga och tittta lite i butikerna.
Men det roligaste pa hela dagen var nar vi at pa Hard Rock Cafe.Vi  som akte med Sts fick tom en egen liten meny skapad for oss. Superdupercoot var hela stallet!!


Sofia framfor Sacre Ceur

Champs Elysses och Triumfbagen

syns kanske inte sa bra pa just denna bilden men det ar ialla fall var speciall meny ;)

Paris dag 2!

IgÅr skrev jag ett jÄttefint inlÄgg men sÅ klÖdda inloggningen och det kunde inte pubiliseras-.-' men om jag ska fÖrsÖka Åter berÄtta en del...
GÅr dagen bÖrjade med frukost innan det bar av mot metron som skulle ta oss till disneyland. VÄl dÄr sÅ fick vi info om trÄffpunkter och sen bar det av ut i fina mysiga disneyland. Jag hÖll mig mest till Sofia, Linn och Linnea och vi hade shitkul!
Efter Disneyland tog vi metron/RER till La tour Eiffel dÄr vissa tog sig Ända upp till toppen och vissa stanna pÅ fÖrsta eller andra vÅningen(som jag gjorde). vilka jobbiga trappor!  Sen Åt vi pÅ subway innan vi tog metron hem vid 22-23. Rolig spÄnnande dag!

Paris dag 1!

tjohooo! I'm in paris! idag har vi varit pÅ rundtur i typ 3 timmar efter flyget. Väldigt roligt i början men sen somna alla typxD nu är vi på hotellet i norra (och mest immigrerade ) Paris. Vi har det bra med danska  ledaren Sascha och Svenska Philip. Imorgon ska vi till disneyland!

Tomorrow it is!

Blandade känslor. Glad, ledsen, rädd, superexcited men just nu nervös.

Tre veckor är faktiskt lång tid för att vara ute på främmande mark. Jag kommer klara det, helt klart, men det betyder inte att jag kan få det jobbigt vissa stunder och få hemlängtan. Samtidigt tror jag att vi kommer ha så kul att jag knappt hinner tänka på det.

Just nu håller jag på och packar, fyller mobilen med serier, ljudbok och låtar.

Imorgon kl 13.15 (förhoppningsvis^^) är jag i Paris! :D

Mail

Idag fick jag mail från både min värdfamilj och min ledare Philip.

Philip berättade lite om sig själv och att han reser från Stockholm. Han påminnde också om grejer vi behöver ha med oss som t.ex. kopior på pass och sjukförsäkringskortet.

I mailet jag fick av värdfamiljen så fick jag reda på deras namn, att Shelley hade en man (stog inte på mypage), att dem hade en katt som heter Tinker och att dem såg fram imot att träffa mig.

På söndag träffar jag min ledare och på onsdag morgon träffar jag värdfamiljen!

Brev....

Efter många om och men så har jag äntligen fått iväg mitt brev till min värdfamilj! Jag skrev om mig själv, vad jag hade för intressen, vad jag brukar läsa, favoritartist, om min familj, mina förväntningar inför resan osv. Sen ställde jag också några frågor som t.ex. hur lång tid det ca tog med buss in till St Helier och vad deras intressen var. Jag satte även in två bilder på mig själv.
   Jag hoppas verkligen det kommer fram i tid, men det borde det väl göra?  Varför kunde jag inte få iväg det tidigare!!! Hoppas dem hinner svara också, det hade varit kul om man hade fått reda på lite innan man åker. Jag skrev iallafall mitt telefonnummer, adress och e-mail.

Jag har också fått brev från STS om Paris som ni ser här:
brevet jag fick om Paris ca två veckor innan avfärd
Det stog bl.a. att vi ska äta på Hard Rock Café, vilket hotel vi skulle bo på (ett Ibis-hotel) och att vi ska åka på Seine. På "mittendagen" så har jag valt att åka till Disneyland, där vi ska vara hela dagen! Resten kommer att upptäcka staden (som vi också kommer göra sista dagen innan vi åker mot Jersey). :)


10 dagar kvar......

can' t wait!

Igår träffade jag Kim. Hon och jag ska åka tillsammans från Kastrup. Väldigt roligt och skönt att ha träffat någon så här innan. Vi åt på Subway och kollade sen på Something Borrowed. Jag tror att vi kommer ha superkul tillsammans och med de andra vi åker med.

Om två veckor så befinner vi oss i Paris, kärlekens och modets stad. Det är så svårt att föreställa sig och jag längtar mig snart till döds! Jag har två veckor av arbete kvar på bageriet och tillsammans med all längtan jag har till att få komma iväg så finns det bara två vägar. Antingen kommer allt gå superfort och jag sitter på tåget mot kastrup väldigt snart eller så kommer allt gå i snigelfart och det tar evigheter innan jag äntilgen får åka. Det finns ingen mitten stig i det här läget. Men jag hoppas på det första alternativet!

Cause' I just can't wait!!!

Nedräknaren

Det är några som har undrat om nedräknaren jag har i menyn. Bl.a Ellen som kommenterade i inlägget här in under. Så därför tänkte jag att ett inlägg om just det kunde vara på sin plats.

Själva nedräknaren hittade jag på STS hemsida (här). Och så här gör man för att sätta dit den på bloggen:

1. Skapa nedläknaren på denna länken.

2. Kopiera koden som står i rutan

3. gå in på Översikt på ditt bloggkonto

4. gå in under design

5. gå in under kodmallar

6. där letar du upp stället där det står <div id="side"> om du vill ha den i menyn som jag har

7. klistrar in koden du fått när du skapa nedräkningen direkt efter <div id="side">

8. klickar på spara kodmall

9. vänta ett litet tag

Nu ska den finnas på din blogg!
Om du inte har blogg.se så vet jag tyvärr inte hur man gör, men det kanske fungerar på liknande sätt? :)

Hoppas det hjälpt!

RSS 2.0