Vad kostar i Paris?

Alla STS språkresor innehåller ett storstadsbesök och i resan till Jersey så är det Paris som är storstaden(vilket du säkert redan visste). I det här inlägget hade jag tänkt och fokusera på vad det är som kan komma att kosta när man är i Paris som man annars kanske inte tänkt på.
 
OBS! DETTA KAN VARA HELT ANNORLUNDA I ÅR! Dock så kommer ni ju hitta på något kul om inte just detta specifikt ;)
 
1. Hard Rock Café
Första dagen i i Paris käkade vi middag på Hard Rock Café. Ascoolt! Detta kostade 14,50Euro.


2.Senie
Sista dagen fick vi som ville åka på en rundtur på Seine. Detta kostade 7 Euro. Ett hett tips är att INTE göra det om det regnar eller finns risk för det för då är det ganska meningslöst. Vi chansade men sen började det regnade och det var inte så väldigt kul. Annars tror jag det hade varit skoj.
 
3. Metron! (RER)
När ni ska ta er någonstans så använder ni er av metron eller RER(om man ska jämföra metron och RER med Sveriges bussar så är metron stadsbussen och RER regionalbussen). Detta kostar också en del. Tur o retur till Disneyland kostade 13,50 Euro. Sen är det billigare när ni tar metron som dessutom inte är lika långa sträckor. 
väntar..
på metron

4. Mat
Mat behöver man och frukost fick vi men lunch och middag fick man köpa själva. En gång åt vi på något kebabställe, en gång på Subway, en gång på Hard rock café, när vi var på champs elysses åt vi på mcdonalds och när vi var inne på Disneyland så åt vi där. Så där får man också betala kanske en 30 Euro(jnkl Hard Rock), kanske lite mer kanske lite mindre.
 
På McDonalds

5. Souvenirer o så
Man vill antagligen handla sig någon souvenir och kanske en glass?

6. Hotel deposit
På vår hotell i norra Paris var man tvungen att betala in 20 Euro som man sen fick tillbaka innan vi skulle åka. Detta som säkerhet om något skulle bli förstört på hotellet som vi orsakat.
Såhär såg hotellrummet ut (något stökigt,hehe), två sängar i var rum, ganska litet men fullt tillräckligt:

våran säng
litet skrivbord och fönster
 
 
 
Längst ner på denna sida hittar ni mina inlägg som jag skrev när jag var i Paris.

Frågor ställer ni i kommentarerna! Dem kan handla om allt från Paris till hur man ska packa.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0