Länkar; viktiga dokument

Ni som kanske inte hittat till dem viktiga dokumenten så länkar jag dem här:

Alla dokument för England (inklsive Jersey): http://www.sts.se/documents/ls/england/

Målsmans godkännande: http://www.sts.se/documents/ls/common/Malsmans-godkannande.pdf

För dem som ska vågsurfa: http://v2.sts.se/documents/en/Jersey%20Wavesurfing%20Sport%20Course%20Info.pdf

Jersey Student Letter hostfamily: http://v2.sts.se/documents/en/Jersey%20Student%20Letter%20Host%20Family.pdf

ABC handboken

Papperna jag fick hem i April

Idag kom det! Fredagen den 29 april 2011! MASSOR med info.
Jag har läst igenom allting och min första tanke när jag läst klar det var: "Shit den var ju inte aaaaalllllllsss upprepande, nej, nej!" men det är väl bättre det än att man missar något ;)
Där stog om bl.a
 • My page
 • Avresemöten
 • Ledarna
 • Hur resan går till rent praktiskt
 • Tips så man kan få ut så mycket som möjligt av sin språkresa
 • Försäkringar
 • Pengar och hanteringen av dem
 • Lite fakta krig kursorterna
 • Boende t.ex. "Ta seden dit du kommer" och hur det är i världfamiljen/cluben
 • Regler
 • och mycket mycket mer!

Var inte rädd för att kommentera eller ställa frågor! Det är bara kul :D

Så blev det språkresa! del 2

Denna gång ska jag inte snacka nått om pengar, jag lovar!^^

När jag skulle välja vart jag ville åka så blev saken plötsligt svår. Jag läste i katalogen och på hemsidan om o om igen och allt lät ju så underbart. Jag valde uteslutningsmetoden. Heidelberg, Barcelona eller Costa tropical kunde det inte bli då jag inte kan spanska eller tyska. Experience-kursorterna, Florida, Kalifonien eller Tokyo kunde det inte bli p.g.a. att jag inte kunde få ihop så mycket pengar (trots att jag så innerligt ville nån av experience-resorna). Okej, då var det bara Europa kvar. Hmm... vilken kursort ska bort härnäst? Jo, Juan-les-pins. Jag kände inte att min franska var så bra så att jag skulle få ut tilläckligt av resan. Någon av Active-resorna ville jag inte för sport har aldrig vatt min grej. Intensiv-resorna fick också nobben eftersom jag vill ha så mycket fritid som möjligt, man lär ju sig nästan bättre på att vara ute och verkligen använda språket. Port Heli blev det inte heller för grekernas enda officiella språk är grekiska + att det var en av de dyraste resorna i Europa. Bexill blev det självklart inte eftersom det är bara för Juniorerna. Birmingham, Brighton, Torquay eller Bournemouth kände jag helt enkelt inte för. Jersey lade jag knappt märke till så den föll bara i glömska. London verka ju vara kul men där var man bara i väg 2 veckor och jag ville vara iväg minst 3.
Vad har vi kvar nu då? Malta och Isle of Wight. Jag bestämde mig för Malta! Isle of Wight upptäckte jag var lite kylig och jag kände mest för Malta. Tänk! Det lovades nästan vara varm o soligt under hela vistelsen, många roliga aktiviteter och många gillade det uppenbarligen då det fanns mest information därifrån.

Sen i höstas gick jag på ett av STS informationsmöte i Helsingborg. Man fick verkligen en ordentlig syn på vad en språkresa verkligen var. Duktig var föreläsaren också det det gjorde ju bara saken bättre. När hon nästan var färdig så sa hon att om man beställde sin resa där och då så fick man - utöver den rabatten på 1200 som resan fanns- 1000kr i rabatt. Så det var ganska givet att jag skulle göra som hon sa och boka där.
Jag titta igenom broschyren igen, för helt säker var jag inte på Malta, och det var då jag upptäckte Jersey! Det kändes lite riskabelt att helt plötsligt bara ändra sig sådär men det gjorde jag. Jag bokade min resa till Jersey. Jag valde sista perioden för att jag ville ha tid för sommarjobb innan jag åkte. Sen valde jag Internationel för jag ville ha lite mer utmaning.

Efter ett tag fick jag hem papper om min resa. Det var inbetalningskort för anmälningsavgiften och avbokningsskyddet, och dem berättade också att det skulle ta till slutet av April innan jag fick veta något mer av dem.

För ca en månad sen fick jag ett papper som jag verkligen inte hade väntat mig. Det stog att det inte fanns tillräkligt med intresse från andra länder för att man skulle kunna ha en Internationel-resa som dem hade ändrat det till Classic. Det var väldigt tråkigt men det är bara att acceptera. Vi kommer ha kul ändå!:D

Nu väntar jag på att ABC-boken och vidare info ska komma denna veckan (veckan efter påsk). Uppdatering kommer när jag fått det!

Håll ut och ha det bra!<3


Så blev det språkresa! del 1För ca 1 år sedan bestämde jag mig för att åka på språkresa. Jag tjatade på mamma o pappa om att jag ville åka. Svaret jag fick var: "Hur hade du tänkt få ihop pengar till det då? Vi har då inte 20 tusen att lägga ut på det." Och jag hade inte något bra svar till det. Det sluta med att vi bestämde att vi skulle vänta till nästa år att åka så jag skulle få tid att samla ihop pengar.
Jag försökte få ett sommarjobb men det blev inte mycket av det då det är väääldigt svårt för en fjortonåring att få ett riktigt sommarjobb, men några små jobb hos morföräldrarna, mostrarna och hemma. Sen önskade jag mig pengar till språkresan i både 15årspresent (fyller år den 17/9) och i julklapp. På det sättet hade jag fått ihop en del men det var långt ifrån nog, en språkresa är dyr. Så därför skaffa jag mig ett jobb. Ungdomssäljare hos Kvällsposten (GT, Expressen) blev det. Kanske inte ett jobb o skryta om men det var ett jobb, jag fick en inkomst. Och pengarna dem rulla in. Det var inte ett lätt jobb, det blev bokstavligen blod, svett och tårar men jag hade nästan alla pengarna det behövdes när jag slutade efter jul. Så efter ett sommarjobb nu i sommar så har jag allt som behövs.       

Okej, jag hade inte tänkt att lägga så mycket förklaring om hur jag fick ihop pengar till resan men nu blev det så och jag hoppas att nån kanske tyckte det gjorde nytta.

nej nu måste jag ut i solen men fortsättning kommer :D

Första inlägget!

Hej alla ni som vill läsa min blogg!
Här kommer jag att blogga om min språkresa till Jersey, det och endast det. Därför kommer här antagligen bli väldigt få inlägg i början.

Litta kuriosa:
Min språkresa går till Jersey som är en ö utanför Frankrikes norra kust i Saint Maio-bukten.

Dem har sin egen valuta; Jersey pund

Dem är självstyrande med sina egna lagar, parlament osv. men är lydande under den brittiska kronan. De är de ända i världen som har det så.

Direkt från Wikipedia:
"Det ökända barn- och ungdomshemmet Haut de la Garenne bedrev sin verksamhet på ön från 1867 fram till 1986. 
Anläggningen var i bruk mellan 1867 och 1986 och har mest blivit ökänd för den extremt grymma, tortyrliknande behandling som barnen på hemmet utsattes för av personalen. När detta avslöjades på 1980-talet visade det sig att de brittiska myndigheterna varit väl medvetna om vad som pågått innanför hemmets väggar." Låter hemskt tycker jag!:O

St Helier är huvudstaden

ENJOY! :D

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0