Frågor o svar

"Hur funkar det med busskort på jersey? Har alla det?"
 
Om man har busskort eller inte beror på hur långt du har till skolan. Om du har gång avstånd (bor inne i St Helier) till skolan/mötesplatsen så är det antagligen billigare att vara utan kort. Om du däremot bor så att du tar buss till St Helier så är det definitivt värt pengarna (de flesta får göra detta). Du kommer dock alltid behöva åka/betala buss någon gång eftersom många aktiviteter ligger en bit från St Helier och då tar man bussen.
Allt detta hjäper ledarna er med när ni kommit till Jersey :)

"Är det inte stor risk att man springer vilse? :o"

Haha nej det är det inte, du kan vara lugn. I början går ni en town walk med en local leader så ni lär er hitta. Sedan kommer ni springa där så mycket att till stlut kan ni allt utan och innan. Desutom går det alltid att fråga ;)Tip Tuesday 15

Jag var ganska lat och var bara ute och sprang en gång men det är ett underbart sätt att upptäcka området du bor i. Det finns många fina vyer på Jersey, det var helt otroligt fint när jag sprang med golfbanan på ena sidan och stranden på den andra så glöm inte kameran som jag gjorde!Jerseypund

"Vilket är bäst att växla till, eftersom dom har både jerseypund och pund?
Kan man betala med båda överallt?"
 
Det går inte att växla till sig Jerseypund i Sverige så växla till vanliga pund. Det går lika bra med vanliga pund eller vilka andra brittiska pund som helst. Det finns ju också t.ex. scottish punds. Majoriteten av de kontanterna på Jersey är självklart Jerseypund och det är för det mesta det du kommer få tillbaka när du handlar :)Den här bloggposten vaccinerar 95 barn


UNICEF vaccinerar i Elfenbenskusten © UNICEF/Asselin

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här:unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial påunicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Bloggkampanjen
tillsammans med Apotek Hjärtat är en del av UNICEFs årliga kampanj ”För varenda unge”. Under en månad anstränger dem sig lite extra för att värva nya Världsföräldrar. Bland annat genom Humorgalan som sänds i TV4 den 1 maj kl 20.


Tip Tuesday 13 o 14

Förlåt att förra veckans tip tuesday inte kom så därför får ni två idag!


Lite frågor och svar

"Hej jag har en liten fråga! Vad finns det för människor på Jersey? Är det många äldre?Ungdomar?Barnfamiljer?uteliggare?Festprissare m.m?"
 
Jag skulle säga att det är rätt blandat med folk. I vissa områden på ön finns fler äldre och i vissa områden mer barnfamiljer. Men några uteliggare har jag inte sett ;)
 
"Vad kunde man välja att göra där?"

Det var ett tag sen jag var iväg nu men det jag ska försöka komma ihåg.
Aktiviteter som vi hade utöver "standardaktiviteterna" och expolrer pass:
Kingswing
zipwire
bio
jetski
gokart
klipphoppning
 
"Hur bloggade du när du var på jersey? Har för mig att du sa att du bloggade från mobilen? Var du inne på wifi?"

Jag bloggade en gång på biblioteket, två gånger på värdfamiljens dator och resten av gångerna på mobilen. Alltså mest från mobilen. "Telefonbolaget" sure hade ett erbjudande när jag var där att om man fyllde på med 5 pounds i veckan (möjligtvis att det var i månaden) så fick man ringa/smsa för dem pengarna och man fick fritt internet. På bl.a Fort Regent (skolan) och Liberations station (busstationen) fanns det wifi men jag fattade aldrig hur det fungerade, antagligen p.g.a att jag aldrig frågade, haha. Du kan ju fråga värdfamiljen innan du åker om dem har wifi hemma om du vill det ;)
 
Lite dålig bild men här har vi en liten del av fort regent innefrån:Fråga

Jag har fått en fråga från Frida så jag tänkte jag kunde svara på den här så alla lättare får ta del av den ;)

"Undrar lite om hur grupperna är i skolan.. Hur många i varje grupp? Och har club tillsammans med värdfamiljerna?"

Hela gruppen delas upp på två så det beror helt enkelt på hur många det är i hela gruppen.
Jag vet inte hur det är i år men när jag åkte så var club o värdfamilj var för sig. 

Bild från Fort Regent "skolan":


Tip Tuesday 12


Precis i början av vår resa och det är just i början som det är viktigast att inte vara rädd för att prata :)

RSS 2.0