Typiskt Jersey...

Dålig bloggning IGEN!

Tänkte göra ett liten inlägg om vad som är typiskt Jersey (eller england övehuvudtaget). Hope you like it! ;)

1. Maten
 • Frukosten hos iprincip alla bestod av flingor och mjölk. Vi fick välja mellan tre sorter som stog framme varje dag och till det så var det rostat bröd. • Lunchen var också ganska lika beroende på vilken värdfamilj man bodde i. En flaska vatten (riktigt varma dagar kunde jag köpa mig 2-3 extra 0,5l flaskor, det behövdes!), 2 frukter, yoghurt i antingen en avlång plastförpackning som på bilden eller i sådana små burkar som vi har i sverige, en chipspåse (skriver mer om dem senare...) och ett litet snack (typ choklad).


 • Middagen är oftast (beror mycket på värdfamiljen du bor hos) inte gjord helt från grunden. Ofta är det något tillbehör som tagits från frysen, in i ugnen och sen är det färdigt. Men vi fick alltid sallad till vilket jag uppskattade. Over all tycker jag middagarna var helt okej.  2. Busitality (Hospilality on the busses)

  Bussarna är ofta knökfulla med folk, speciellt när hälften av vår grupp ska med samma buss. Om man då skulle vara en av dem tursamma och fått en sittplats så finns det några oskrivna regler.
 • Move your as om någon äldre eller skadad stiger på bussen
 • Om ni är flera stycken som ska med en buss där det är för många som vill med så tar ni självklart nästa.
 • och ganska uppenbart: spela inte musik eller var allmänt högljudda (det gäller ju även i Sverige)

  Alla ovanstående borde väl egentligen gälla i Sverige också men det gör dem tyvärr inte, ialla fall inte så fullt ut som på Jersey.


  3. Husnummer finns inte utan det är namn som gäller på denna söta ö! Vårt hus hette t.ex. Primavera.


  4. Slotten i havet.

  Det finns slott och gamla rubusta byggnader lite var stans på Jersey

 • Gorey Castle som låg väldigt nära där jag bodde:


 • Sen har vi Elisabeth Castle som ligger utanför St Helier. Beroende på om det är eb eller flod så kan man gå ut till slottet.


 • Här är en annan sådan byggnad:
  5. SPAR finns ÖVERALLT!
  Du har aldrig långt till SPAR!
  6. Chipsen!

  Som alla säkert vet så heter inte chips, chips utan crisps på brittisk engelska. Om man säger chips så tänker dem på pommes frites. Ville bara reda ut det, nu till saken!

  Roast Chicken, Steak and onion, Smoky bacon och sist med inte minst PRAWN COCKTAIL!!

  Dessa eviga köttchips! Dem tre första nämnda är helt okej men när man kommer till räkorna så är det inte lika kul längre.
  Dem chipspåsarna vi fick med lunchen av oftast någon av dessa eller normal saltade.  Det är det jag kan komma på såhär på rak arm. Hoppas ni gillade det!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0